Mersin’de Kürt aileye saldıran 2 kişi tutuklandı

Mersin’de Kürt aileye saldırıda bulunanlardan 2'si 'kasten adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme ve halkı kin ve nefrete teşvik etmek' suçlarından tutuklandı.

Mersin’de Kürt aileye saldıran 2 kişi tutuklandı

Başkent Erbil’den seyahat için Türkiye’ye giden Kürt aileye dün Mersin’de saldıran 3 kişiden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Jandarmadaki ifadeleri ardından Anamur Adliyesine sevk edilen şahıslardan M.F.O. ve M.B. 'kasten adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme ve halkı kin ve nefrete teşvik etmek' suçlarından tutuklanırken, S.O. isimli şahıs ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin yayımlanan haber ve paylaşımlar nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Mersin il sınırlarında 13 Mayıs 2021 tarihinde meydana gelen çift taraflı trafik kazası sonrası taraflar arası yaşanan tartışmada Irak vatandaşı M.M.K.'nin şüpheliler F.O., M.B. ve S.O. tarafından darp edilmesi ile ilgili mülhakatımız Anamur Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanılarak şüpheliler gözaltına alınmıştır. M.M.K'nin alınan doktor raporunda vücudunda kemik kırığı bulunduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Şüphelilerin Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade alma işlemleri devam etmekte olup soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir" denildi.

Ne olmuştu?

Kürt aile Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde faşist bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu bayılan ve ağır yaralanan Muştak Mahmut Kerim hastaneye kaldırıldı.

Olayın canlı tanığı Cihan Kutluk, “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16:00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar” dedi.

Kerim eşinin ve çocuklarının da darp edildiğini belirten Kutluk, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğunu düşündüğünü ama olayın gerçekte öyle olmadığını gördüğünü ifade etti.

“Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım” diyen Kutluk, “5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim” diye konuştu.