Mesrur Barzani: "Direniş Kürt halkını daha büyük tehlikelerden korudu"

Mesrur Barzani: "Direniş Kürt halkını daha büyük tehlikelerden korudu"

Başbakan Mesrur Barzani, “Barzanilere yönelik soykırıma karşı direniş ve mücadele olmazsaydı, Kürt halkının kimliği ve varlığı daha büyük tehlikelerle karşı kaşrıya kalacaktı” dedi.

Barzanilere yönelik soykırımın 37’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, “Bugün Kürdistan halkına karşı işlenen en büyük büyük suçlardan biri olan Barzanilere yönelik soykırımın 37’nci yıldönümü. İşlenen bu büyük suçun sınucunda 8 bin masum insan Baas rejimi tarafından canlı canlı toprağa gömüldü” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin şehit yakınları ve Enfal edilenlere hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Başbakan, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Barzanilere yönelik katliam, Baas rejiminin Kürdistan halkına yönelik geniş kapsamlı, birkaç aşamadan oluşan ve ‘Enfal’ olarak adlandırılan jenosidin başlangıcıydı. Sonuçta kadın, erkek, büyük, küçük binlerce masum Kürdistanlı Irak çöllerine götürülüp, vahşice canlı olarak toprağa gömüldü.

Barzanilere yönelik soykırım, hakları gasp edilen bir ulusa ve onun kimliğine karşı yapaılan faşist bir hamleydi. Kürdistan halkının direnişi, mücadelesi, savunması ve devrimleri olmazsaydı, Kürdistan halkının kimliği ve varlığı daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacaktı.

Bu acı olayın yıldönümünde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin şehit yakınları ve Enfal edilenlere hizmet etmeye bağlı olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca Irak hükümetiyle, Enfal edilen Kürdistanlıların maddi ve manevi olarak mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çabalarımız devam edeceketir.

Barzani soykırımından şehit olanlar, tüm Enfal edilenler ve Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinin şehitleri önünde saygıyla eğiliyorum.”