Mesrur Barzani: Kürdistan Bayrağı ulusal sembolümüzdür

Başkent Erbil’de Peşmerge Zerevani Komutanlığı’nda Başbakan Mesrur Barzani’nin katılımıyla Kürdistan Bayrak Günü dolayısıyla resmi tören düzenlendi.

Mesrur Barzani: Kürdistan Bayrağı ulusal sembolümüzdür
Başbakan, törende yaptığı konuşmada, Peşmergelerin ve Kürdistan halkının Bayrak Günü’nü kutladı.
 
“Bu bayrak, halkımızın verdiği bedellerin, mücadelenin ve ulus tanımının sembolüdür” diyen Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu bayrak, binlerce şehidin bedeninin son sayfası olmuştur. Bu bayrak, Pêşewa Qazi tarafından, Ölümsüz Lider Mustafa Barzani’ye emanet edildi, daha sonra Kürdistan’ın bütün dağlarının zirvesinde dalgalandırıldı. Başkan Barzani’nin öncülüğünde ve liderliğinde, yine bu bayrak dünya ülkelerinin saray ve binalarında saygı gördü. Bu bayrak, hepimizin ulusal nişanesidir. Tüm Kürdistan halkının birlikte yaşam nişanesidir. Bu bayrak, Kürdistan’da halkların birlikte yaşamının, Kürdistan’a özgürlük için gelen herkes için bir sembol olmuştur. Çünkü Kürdistan, birlikte yaşamın, barışın ve özgürlüğün toprakları olarak bilinir.
 
Bu bayrağı dalgalandırmak ve ulusal onurumuza leke sürülmemesi için mücadele etmek hepimizin görevidir. Yeni nesilden, gençlerimizden, bu bayrak ve ulusal onurumuzu korumak uğruna ne bedeller ödendiğini bilmelerini isterim. Ulusal onurumuz ne parayla alınır, ne de satılır. Bir onur ki binlerce şehidin kanıyla oluşmuştur.
 
Bu bayrağı dalgalandırmak uğruna emsalsiz bir mücadele sergileyen ve büyük bedeller ödeyen siz bütün kahraman Peşmergeleri kutluyor, bütün şehit annelerinin ellerinden öpüyorum. Halkımıza ve ulusumuza bu bayrağın gölgesinde hizmet etmeyi sürdürmekten kıvanç duyuyoruz. Kürdistan’daki bütün siyasi taraflardan ve farklı görüşlerden, bu bayrağın gölgesi altında birlikte, kazanımlarımızı korumayı ve Kürdistan’daki bütün halk ve bileşenlerin daha iyi bir yaşama ulaşması için mücadele birlikte mücadele edilmesini talep ediyorum.
 
Hep muzaffer olun, Kürdistan bayrağı hep gururla dalgalansın.”
 
KÜRDİSTAN BAYRAK GÜNÜ
 
17 Aralık Kürdistan Bayrak Günü, Kürdistan Bölgesi genelinde kamu kurumları dahil her yerde kutlanıyor.
 
Kürdistan Parlamentosu, 2009 yılında 17 Aralık’ı, Kürdistan Bayrak Günü ilan etti.
 
Kürdistan Bayrağı, 22 Ocak 1946’da, Mahabad’da ilan edilen Kürdistan Cumhuriyeti’nin de resmi bayrağıydı.