Mesrur Barzani: Newroz Kürdistan halkının zaferi ve özgürlüğünün simgesidir

Başbakan Mesrur Barzani, yayımladığı mesajda, “Newroz, Kürdistan halkının birlik, beraberlik, zafer ve özgürlüğünün simgesidir” dedi. Barzani ayrıca hükümette yer alan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bakanlarına “geri dönün” çağrısında bulundu.

Mesrur Barzani: Newroz Kürdistan halkının zaferi ve özgürlüğünün simgesidir

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, yaptığı yazılı açıklamayla Newroz Bayramı’nı kutladı.

“Newroz ve Kürt Yeni Yılı vesilesiyle başta kahraman Peşmerge, güvenlik güçleri, onurlu şehit aileleri ve Enfal mağdurları olmak üzere tüm Kürdistan halkının Newroz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diyen Barzani, Newroz Bayramı’nın güzellik ve huzur içinde geçmesini diledi.

Newrozun kutlandığı meydan ve piknik alanlarında vatandaşlara trafik kurallarına uyma ve çevreyi koruma çağrısında bulunan Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Newroz, Kürdistan halkının birlik, beraberlik, zafer ve özgürlüğünün simgesidir. Bu vesileyle, milli kazanımlara sahip çıkmak ve anayasal haklarımızı savunmak için Kürdistan halkının birlik ve beraberliğine vurgu yapıyoruz. Ayrıca, halkımızın çıkarları ve vatandaşlarımızın kaygılarını gidermek ve olumlu bir hava yaratmak adına, Başbakan Yardımcısı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) bakanlar heyetini Bakanlar Kurulu toplantılarına dönmeye davet ediyorum. Tüm sorunları yerinde ve resmi pozisyonda tartışalım, Kürdistan halkına hizmet etmek ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti dokuzuncu kabinesinin gündemini uygulamak için birlikte çalışalım.”

Barzani, tüm Kürdistan’ın her zaman huzur, mutluluk içinde olması ve kalkınması dileğinde bulundu.