Mesrur Barzani: Referandum bu yıl yapılacak

Kürdistan Güvenlik Ajansı Müşteşarı Mesrur Barzani, Kürdistan bölgesini ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Ellwood ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Mesrur Barzani: Referandum bu yıl yapılacak

Başkent Erbil'de yapılan görüşmede Mesrur Barzani, bu yıl içerisinde mutlaka Kürdistan bağımsızlık referandumunun yapılacağını belirtti.

Mesrur Barzani, "Referandum bu yıl yapılacak. Çünkü tüm siyasi parti ve tarafların halkın istemlerine kulak verme zamanı geldi” dedi.

Irak'ın en büyük sorununun "birlik sorunu” olduğunu söyleyen Mesrur Barzani, IŞİD'in yenilgiye uğratılması Irak'ın geçmiş ve bugünkü sorunlarının çözümüne yönelik yeni bir fırsat ortaya çıkardığını ifade etti.

Görüşmede konuk bakan Ellwood ise, ülkesinin Peşmerge Kuvvetlerine yönelik askeri desteğinin devam edeceğini ve Kürdistan'daki sorunların çözüme kavuşturulmasının kendileri için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Bakan ayrıca, "Kürdistan bölgesinin demokratik açıdan bölgeye örnek teşkil etmesini arzu ediyoruz” şeklindeki dileklerini iletti.