Mesrur Barzani: 'Şengal'de hiçbir yabancı silahlı güç ve milis kalmamalı'

Mesrur Barzani: 'Şengal'de hiçbir yabancı silahlı güç ve milis kalmamalı'

Şengal Katliamı’nın 6’ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, terör örgütü IŞİD’in gerçekleştirdiği bu katliamın, çağdaş tarihin en acımasız suçlarından biri olduğunu vurguladı.

Başbakan Mesrur Barzani mesajında, IŞİD’in acımasızca gerçekleştirdiği katliamın şehitlerini gam ve kederle andıklarını dile getirdi.

Şengal’in durumunun normalleşmesi için bütün tarafların destek olması gerektiğini vurgulayan Başbakan’ın, mesajının tamamı şöyle:

"IŞİD’li teröristlerin Şengal’i işgali ve Ezidi kardeşlerimizi soykırıma uğrattığı, binlerce masumu kaçırıp göçe zorladığı katliamın 6’ncı yılında katliam şehitlerini gam ve kederle anıyoruz.

Teröristlerin Kürdistan halkına karşı geniş saldırısının bir parçası olan Şengal ve çevresindeki katliam, çağdaş tarihin insanlığa karşı işlenmiş en acımasız suçlarından biri olarak tanımlanmaktadır. Ezidi kardeşlerimizi uğradıkları bütün o felaket, ferman ve katliama rağmen dil, kimlik, kültür ve dinlerini korumaya devam etmektedir.

Bu hüzünlü anmada, Başkan Mesud Barzani liderliğinde Şengal ve çevresinin kurtarılmasında fedakarlık gösteren kahraman Peşmerge’yi anmak, Ayrıca Kürdistan halkının Ezidi kardeşlerimizin imdadına yetişmesindeki duruşunu da takdir etmek gerekiyor. Bütün taraflar Şengal’in durumunun normalleşmesi ve yeniden inşası için destek olmalı, orada hiçbir yabancı silahlı güç ve milis kalmamalı, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet bölgenin güvenliği için işbirliği geliştirmeli.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, büyük bir bölümü Bölge Hükümeti’nin çabaları sonucu kurtarılan kişilerin kurtarılması için de çabalarını sürdürecektir. Ayrıca federal hükümetin Ezidi kardeşlerimizi tazmin etmesi, göçzedelere yardım etmesi ve onurlu bir şekilde evlerine dönebilmeleri için zemin oluşturmasını talep ediyoruz.

Şengal şehitleri ile tüm Kürdistan şehitlerinin aziz ruhlarına selam olsun.”