Mesrur Barzani, Süleymaniye Valisi Ebubekir ile telefonda görüştü

Mesrur Barzani, Süleymaniye Valisi Ebubekir ile telefonda görüştü

Başbakan Mesrur Barzani, Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir ile yaptığı telefon görüşmesinde, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını hakkındaki gelişmelerle ilgili bilgi algı ve halkın tedbirlere uymasını istedi.

Başbakan, Süleymaniye’de artan Covid-19 vakalarıyla ilgili endişelerini dile getirerek, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Başbakan ayrıca, Süleymaniye ile Halepçe’nin yanı sıra Germiyan ile Raperin idari bölgeleri yönetimlerine coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 2 milyar dinar yardımda bulunulacağını açıkladı.

Başbakan Mesrur Barzani, Süleymaniye Valisi’yle yaptığı telefon görüşmesinde, vatandaşların alınan önlemlere uymalarının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, salgının üstesinden gelmenin tek yolunun koordineli çalışmak olduğunu söyledi.

Hükümetin, vatandaşların refahını ve sağlığını güvence altına almak için elinden gelen her şeyi yaptığını vurgulayan Başbakan, bu konunun siyasi çatışmalarla karşılaştırılmaması gerektiğini ifade etti.

Başbakan, başta hükümette bulunan partiler olmak üzere bütün tarafların birlikteliğiyle bu zorlu süreci atlatmayı umduklarını dile getirdi.

Süleymaniye Valisi ise, Başbakan’a, desteklerinden dolayı teşekkür etti.