Mesrur ​​Barzani’den Kürdistan yardım ekibine: Gerçekten bizi gururlandırdınız

Deprem bölgelerinde hizmet etmekle görevlendirilen Kürdistan Bölgesi ekiplerini karşılayan Başbakan Mesrur Barzani, “Gerçekten bizi gururlandırdınız, onurlandırdınız, hepinize en içten dileklerimle hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Mesrur ​​Barzani’den Kürdistan yardım ekibine: Gerçekten bizi gururlandırdınız

Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ile 7.6’lık iki büyük depremin ardından Türkiye, Rojava ve Suriye’ye giden ekip Kürdistan Bölgesi’ne geri döndü.

Başbakan Mesrur Barzani, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları, Barzani Yardım Vakfı ve Irak Kızılayı Erbil Şubesi görevlilerinden oluşan ekipleri karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Mesrur Barzani, Kürdistan halkı adına depremin ilk günü deprem bölgelerine giden depremzedelerin yardımına giden ekibe teşekkür ederek, “Maalesef çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve enkaz altında kaldığı deprem bölgelerinde insanlara yardıma giden ilk acil müdahale ekibiydiniz. Gerçekten bizi gururlandırdınız, onurlandırdınız, hepinize en içten dileklerimle hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Başbakan Barzani şöyle devam etti:

“Siz de gösterdiniz ki biz yardımsever ve barışsever bir halkız. Dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlerimize imkanlarımız ölçüsünde yardım eli uzatıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun her bir vicdanlı Kürt neferi sizinle gurur duyuyor, onur duyuyor.

Ben buraya sizi tebrik etmeye, teşekkür etmeye ve hoşgeldiniz demeye geldim. Nerede olursa olsun mağdurlara ulaşabiliyorsak yardım etmeye hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Birçok kez başka halkların yardımlarına ihtiyaç duyduğumuz durumlar oldu. Bize açılan kapıların ne kadar büyük hayıra vesile olduğunu biliyoruz. Bugün mağdurlara yardım eli uzatabiliyorsak bu imkanlarımız varsa kimsenin iyiliğini unutmayız. Yüreğimiz, beynimiz, ruhumuz mağdur ve yardımımıza ihtiyacı olanlarla beraberdir.

“Kürdistan halkı adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diyen Başbakan, Barzani Yardım Vakfı’nın hala bazı deprem bölgelerinde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Kürdistan’dan giden ekiplerin görev süresi boyunca çok sayıda kişiyi kurtardığını, gittikleri yerlerde yetkililerin kendilerine teşekkürlerini ilettiğini belirten Barzani, bir kez daha ekibe teşekkür etti.