MetroPOLL açıkladı: İşte en beğenilen siyasetçiler

- MetroPOLL Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından en popüler siyasetçileri belirleyen bir çalışma yaptı. Buna göre yüzde 51,4’le Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş birinci sırada. Yavaş’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,8’le takip etti. İmamoğlu ise yüzde 46,5 ile 3. sırada yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise listeye 4. sıradan girdi.

MetroPOLL açıkladı: İşte en beğenilen siyasetçiler

Türkiye’de 14 ve 18 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından MetroPOLL Araştırma, Türkiye'nin Nabzı araştırmasının Haziran ayı sonuçlarını paylaştı.

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre en popüler siyasi isim yüzde 51,4’le Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş.

Yavaş’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,8’le takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 46,5 ile 3. sırada yer aldı.

Listede 4. sırada ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yer aldı. Sencer’in sosyal medya hesabından paylaştığı araştırma 28 ilde 2113 kişi ile yapıldı.

Seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 35,1’lik beğeni oranıyla 6. sırada yer aldı. Kılıçdaroğlu’nu beğenmeyenlerin oranı yüzde 58,1.

Listede 7. sırayı yüzde 30.7 ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener alırken 8. sırada ise halen Edirne Cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yüzde 26.8 ile aldı.