Mısır’dan Türkiye’ye: "Arap ülkelerinin işlerine karışma"

Mısır’dan Türkiye’ye: "Arap ülkelerinin işlerine karışma"

Türkiye’nin Libya’da destek verdiği Sarraj hükümetinin kritik önemdeki Sirte ve Cufra’ya yönelik operasyon hazırlığı nedeniyle bölgede gerilim yüksek.

Sarraj hükümetinin karşısında yer alan Hafter cephesinin, olası Sirte operasyonu için Mısır’dan askerî müdahale desteği istemesi ve Sisi yönetiminin kırmızı çizgileri olduğunu belirttiği kritik bölgeler nedeniyle Libya’nın bölgesel bir savaşın eşiğine gelmesi endişesi yaşanıyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Mısır’dan Türkiye’yi hedef alan bir açıklama geldi. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Arap ülkelerinin işlerine müdahale ettiğine dikkat çekerek buna karşı çıktıklarını duyurdu. 

Bakanlık açıklamasında, "Mısır, Türkiye’nin Irak, Suriye veya Libya olsun Arap ülkelerinin işlerine yaptığı ve hiçbir yasal dayanağı olmamasının yanı sıra, Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden politik ve askeri müdahalesine karşı çıkıyor" denildi.

Açıklamada, Türkiye yetkililerinin, Libya’nın doğusundaki yönetimin Mısır’a, “aşırılık ve teröre karşı mücadelede” destek çağrısının gayri meşru olduğu yönündeki açıklamalarının şaşkınlık yarattığı ifade edildi.

Açıklamada, "Mısır, Türkiye’nin Irak, Suriye veya Libya olsun Arap ülkelerinin işlerine yaptığı ve hiçbir yasal dayanağı olmamasının yanı sıra, Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden politik ve askeri müdahalesine karşı çıkıyor" denildi.



Haberin kaynağına burada ulaşabilirsiniz