MSB ve HPG’den çatışmalara ilişkin yeni bilanço açıklandı!

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve HPG’den çatışmalara ilişkin yeni bilanço açıklandı.

MSB ve HPG’den çatışmalara ilişkin yeni bilanço açıklandı!

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan 5 haziran tarihli açıklamada, Suriye sınırında 16, Kürdistan Bölgesi sınırında 2 PKK’linin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada Suriye sınırında "Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı” operasyon bölgelerine yapılan operasyonlar sonucunda "16 YPG/PKK’linin öldürüldüğü" belirtildi.

Açıklamanın devamında Kürdistan Bölgesi sınırındaki “Pençe-Kaplan” bölgesinde ise düzenlenen operasyonda 2 PKK'linin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG ise 5 Haziran tarihli açıklamasında, Metina, Zap ve Avaşin bölgelerindeki çatışmalarda, 13 TSK üyesinin öldürüldüğü, 2 helikopterin darbelendiği, 2 drone'nun düşürüldüğü kaydedildi.

Son yıllarda yapılan operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı  (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu.

Bir yıl sonra 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.