Naci Görür'den uyarı: Bazı kentlerimiz afetlere maruz kalacak

Prof. Dr. Naci Görür Türkiye’nin bazı kentlerinin çok uzak olmayan bir gelecekte afetlere maruz kalacağını belirterek, önlem alınması gerektiğini hatırlattı.

Naci Görür'den uyarı: Bazı kentlerimiz afetlere maruz kalacak

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür 13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü'nde yaptığı paylaşımda; 'ülkemiz ve bazı kentlerimiz çok uzak olmayan bir gelecekte afetlere maruz kalacak, ülkenin bekası için gerekli önlemleri alalım' mesajı verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür şu ifadeleri kullandı:

“13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü’dür. Bunu olmuş afetlerin yaralarını sarmak gibi algılamayın. Afetlerde yara almamak için gerekenler yapılışını hatırlatma günü olarak düşünün. Günümüzde afetler hakkında belirli bir tutarlılıkla daha olmadan önce bilgi edinilebilir ve verebileceği zararlar önceden hesaplanıp önlem alınabilir.

Ülkemiz ve bazı kentlerimiz çok uzak olmayan bir gelecekte deprem, iklim değişikliği, susuzluk, vb afetlere maruz kalacak. Yöneticilerimiz ve biz, halk olarak, devletimize sahip çıkıp gerekli önlemleri alalım ve alınmasını talep edelim. Günlük sorunlarımız ve gereksinimlerimiz önemli ama bir ülkenin BEKASI ancak ileri görüşlü olmakla mümkündür. ÖNLEM ALIN VE HER VESİLE İLE ÖNLEM TALEP EDİN. Sevgiyle.”