Neçirvan Barzani, BAE Devlet Başkanı ile Abu Dabi’de görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Abu Dabi’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid el Nahyan ile görüştü.

Neçirvan Barzani, BAE Devlet Başkanı ile Abu Dabi’de görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’nda BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sani bin Ahmed ez-Zuyudi tarafından resmi törenle karşılandı.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid el Nahyan ile bir görüşme gerçekleştiren Neçirvan Barzani, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek BAE'nin başta Kürdistan Bölgesi olmak üzere Irak ile ikili ilişkilerini ele aldıklarını ifade etti.

Barzani, BAE ile her düzeydeki ilişkileri güçlendirmenin ve bu ilişkileri geliştirmenin yollarını görüştüklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Barzani ile el Nahyan arasındaki görüşmede Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın BAE ile ilişkileri, ortak iş birliği alanları, Irak’ın durumu ve bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra iki taraf açısından önem arz eden çeşitli konular ele alındı.

26 Şubatta Neçirvan Barzani ile görüşen BAE’nin Erbil Başkonsolosu Ahmed İbrahim El Zaheri, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid el Nahyan’ın resmi davetini Barzani’ye iletmişti.

Barzani, BAE Devlet Başkanı'nın ziyaret davetini kabul etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etmişti.