Neçirvan Barzani’den Kürdistan Gençlik Birliği'ne mesaj

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Demokratik Gençlik Birliği'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, birliğin yenilikçi bir vizyon ve çağdaş mekanizmalarla örgütsel mücadelelerine yön vermesi, yetenekli gençleri cesaretlendirme ve desteklemede etkin rol oynaması gerektiğini vurguladı.

Neçirvan Barzani’den Kürdistan Gençlik Birliği'ne mesaj

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Demokratik Gençlik Birliği’nin 70’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak birliğin sekreteryası ve üyelerini kutladı.

"Umarım bu yıldönümü, Kürdistan gençliğinin özlemlerini savunmak ve hizmet etmek için çalışmalarınızı ve mücadelenizi sürdürmeniz için güçlü bir teşvik olur” diyen Barzani, "Örgütünüz, başarı ve milli bir mücadele tarihine sahiptir. Her zaman Kürdistan gençliğinin yetenek ve hünerlerini toplayan bir odak olmuş, nice kahraman şehitler vermiş, halkımız için nice liderler ve yetenekli savaşçılar yetiştirmiştir” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Demokratik Gençlik Birliği'nin örgütsel ve sivil mücadelesini takdirle karşıladığını vurgulayan Neçirvan Barzani, "Seleflerinizin birikimlerinden faydalanırken, yenilikçi bir vizyon ve çağdaş mekanizmalarla örgütsel mücadelenize yön vermeli, yetenekli gençleri cesaretlendirme ve desteklemede etkin rol oynamalısınız. Gençler arasında sorumluluk duygusunu, özgüveni, işbirliği ruhunu ve vatanseverliği güçlendirmede teşvik edici rol oynamalısınız” dedi.

Barzani ayrıca, gençliğin, hoşgörü, barış ve birlikte yaşama bilincinin yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi başta olmak üzere üzerinize düşen önemli ulusal sorumluluklara sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı.