Osman Baydemir: Newroz, bir siyasi partinin değil halkındır

HDP Urfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, "Bütün kardeşlerime çağrımdır; Newroz hepimizindir, herhangi bir siyasi partinin değil halkın bayramıdır” dedi.

Osman Baydemir: Newroz, bir siyasi partinin değil halkındır

HDP Urfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, 21 Mart Salı günü saat 11.00'de Diyarbakır Newroz Parkı'nda gerçekleşecek Newroz kutlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baydemir "Bugün bu alanda, yani özgürlük, kardeşlik alanında bize o günü hazırlayacak olan emekçi kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hummalı bir çalışma yürütüyorlar, alın teri döküyorlar. 21 Mart Newroz gününü barış içinde kutlayacak olan halkın hayatını kolaylaştıracak olan, insanların buraya gelişinin gerçekleşmesine katkı sunan herkese şahsım ve partim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

2017 Newroz'un 2013 Newroz ruhuna dönüş olması temennisinde bulunan Baydemir "7'den 70'e tüm halkımızı barış, özgürlük ve yaralarımızı sarma halayını birlikte kuralım. 2 buçuk yıldır kanla, gözyaşıyla bir halkın sinmeyeceğinin, değerlerinden vazgeçmeyeceğinin de ispatı olan bu alanı bir kez daha milyonlarla dolduralım.” İfadelerini kullandı.