Özbekistan heyeti Rojava'da Özerk Yönetim yetkilileri ile görüştü

Özbekistan Başbakanı Danışmanı ve Moskova eski Başkonsolosu Mehriddin Khairiddinov ile Özbekistan Dışişleri Bakanlığı'ndan Bahramjan Alayov, Rojava'da Özerk Yönetim Dış İlişkileri Dairesi'ni ziyaret etti. Görüşmede IŞİD'lilerin kaldığı Hol Kampı'nda bulunan Özbekistan vatandaşlarının iadesi ele alındı.

Özbekistan heyeti Rojava'da Özerk Yönetim yetkilileri ile görüştü

Kamışlo kentinde gerçekleşen ziyarette Mehriddin Khairiddinov, Özerk  Eş Başkanı Abdulkerim Umer, Yardımcısı Fener Giêt ve Yönetim Kurulu üyeleri Sena Deham ile Hiner Bijo'nun da aralarında bulunduğu heyet tarafından karşılandı.

Özerk Yönetim'e yakın katnakların bildirdiğine göre görüşmede, özellikle Özerk Yönetim bölgeleri başta olmak üzere Suriye'nin genel durumu hakkında konuşuldu. Taraflar Suriye krizinin uluslararası kararlara uygun bir şekilde çözülmesinden yana olduklarını belirtti.

Abdulkerim Umer görüşmede, Rojava'da abluka altında bulunan bölgelerde insani ve lojistik sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, Til Koçer Sınır Kapısı'nın kapatıldığını hatırlatttı ve Sezar Yasası'nın ekonomi üzerindeki etkilerine değindi.

Ayrıca görüşmede taraflar uluslararası kamuoyunun koronavirüsle mücadele için Rojava'ya tıbbi malzeme ve insani yardım sağlanması gerektiğine dair görüş birliğine vardı.

Görüşmede zorla göç ettirilen ve kamplara yerleştirilen göçmen ailelerin trajedisi, IŞİD'lilerin kaldığı Hol ve Roj kampları konuşuldu.

İlişkileri güçlendirme konusunda taraflar hemfikir kalırken, Özbek heyetinin Özerk Yönetimi bazı kurumlarını da ziyaret etmesi bekleniyor. /Rudaw