Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tükenişin eşiğinde

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tükenişin eşiğinde

KRD News - İdlib bölgesinde El-Kaideci Hayat Tahrir Al-Şam grubuyla girdiği güç mcadelesinde yenilen Özgür Suriye Ordusu, ağır darbeler almaya devam ediyor.

Hayat Tahrir Al-Şam (HTS) örgütüyle 3 günlük yıpratıcı bir savaşın ardından birçok stratejik noktayı kaybeden ve 19 grubun ayrıldığını açıkladığı Özgür Suriye Ordusu’nda yaprak dökümü devam ediyor.

Özgür Suriye Ordusundan ayrıldığını açıklayan 11 silahlı güç, bir araya gelerek Suriye Ulusal Kurtuluş Cephesi adı altında yeni bir örgütlenmeye gideceklerini açıkladılar.

Yeni örgütlenme kararı ve stratejileri hakkında açıklama yapan Suriye Ulusal Kurtuluş Cephesi (SUKC), yayınladığı bildiride 4 ana amaçlarının olduğunu belirtti. Bunlar; Suriye devriminin gidişatını düzeltmek, SUKC kararlarının bağımsızlığını korumak, Suriye devriminin kazanımlarını savunmak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak olarak aktarıldı.  SUKC tarafından yapılan açıklamada, tüm askeri güçleri ve siyasi organları çabalarını birleştirmeye çağırdı ve halk iradesine uygun olmayan herhangi bir girişimi reddettiğini ilan etti.

 Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) ayrılarak Suriye Ulusal Kurtuluş Cephesi’ni (SUKC) kuran örgüt ve gruplar ise şu şekilde:

Ansar al-İslam Cephesi, Şehit Macid Al-Khatib Tugayı, Sükur Beyt Şam Tugayı, Sükur al-Gawlan Tugayı, Fajr al-Tevhid Birliği, 16’ncı Birlis Özel Kuvvetleri,  Al-Subteen Martyrs Tugayı, Selahaddin Birliği, Hawran Tugayları, Jund al-Asima Tugayı ve Sükur al-Badia Tugayı.