PDK: Kerkük, Kürdistan'ın ayrılmaz bir parçasıdır!

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Kürdistan Parlamentosu grubu bir açıklama yayınlayarak Kerkük İl Meclisi ve Kerkük halkının aldıkları kararı desteklediğini duyurdu.

PDK: Kerkük, Kürdistan'ın ayrılmaz bir parçasıdır!

Kerkük İl Meclisi'nin Kerkük'teki resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağının yanı sıra Kürdistan bayrağının da göndere çekilmesi kararını onaylamasıyla ilgili bir açıklama yayınlayan Kürdistan Demokrat Partisi'nin (PDK) Kürdistan Parlamentosu grubu bir açıklama yayınlayarak Kerkük İl Meclisi ve Kerkük halkının aldıkları kararı desteklediğini duyurdu.

Kerkük'ün Kürdistan'ın bir parçası olduğunun altının çizildiği açıklama şöyle denildi:

"Verilen bunca emek ve ödenen bunca bedelden sonra bugün ilk defa yasal ve resmi olarak Kerkük İl Meclisi, Kerkük'teki resmi kurumlarda Irak bayrağının yanında Kürdistan bayrağının da göndere çekilmesi kararını onaylamıştır. Biz, Kürdistan yönetiminde bulunmayan bölgedeki halkımızın sorunlarının çözümü için bu kararın tarihi ve çok önemli bir karar olduğunu belirtiyoruz. Ne geçmişte, ne bugün ve ne de gelecekte, Kerkük hiç bir zaman Kürdistan'dan ayrı bir parça olmamıştır, olmayacaktır. Bu vesileyle Kerkük İl Meclisi ve Kerkük halkının bu kararını sonuna kadar desteklediğimizi bildiririz. Bize göre bu karar, Kürdistan özgürlük mücadelesinde canını veren bütün şehitlerin ve tüm Kürdistan halkının kararıdır."