Talabanî: Kerkük'te Kürdistan bayrağının dalgalanması, 4 parçada yaşayan tüm Kürtlerin ortak hayaliydi

Kerkük İl Meclisi 28 Mart günü yaptığı toplantıda Kürdistan Bayrağı'nın (Ala Rengin) il sınırları içinde bulunan resmi dairelerde, Irak Bayrağı'nın yanında asılmasını karar altına aldı

Talabanî: Kerkük'te Kürdistan bayrağının dalgalanması, 4 parçada yaşayan tüm Kürtlerin ortak hayaliydi

Kerkük İl Meclisi 28 Mart günü yaptığı toplantıda Kürdistan Bayrağı'nın (Ala Rengin) il sınırları içinde bulunan resmi dairelerde, Irak Bayrağı'nın yanında asılmasını karar altına aldı.

Bilindiği gibi bundan bir müddet önce Kerkük Valisi Necmidden Kerim, bu ilde bulunan resmi dairelerde Kürdistan Bayrağı'nın asılmasını istemiş ve İl Meclisi'ne başvurarak bu konuda resmi karar almasını istemişti.

Kerkük İl Meclisi'nin bugün yaptığı toplantıda tartışmalar sonunda Kürdistan Bayrağı'nın asılmasını resmi karar altına aldı ve İl Meclisi Binası'na Ala Rengin asıldı.

Türkmen ve Arap üyelerinin boykot ettiği toplantıya sadece bir Arap üye katıldı.

Türkmen üyeler yaptıkları açıklamada Kürdistan Bayrağı'nın asılmasına karşı olduklarını ilan ettiler. Arap üyelerirn resmi açıklama yapmamalarına karşın, onların da aynı gerekçelerle toplantıya katılmadıkları iddia edildi.

Bilindiği gibi Kerkük Valisi'nin Kürdistan Bayrağı ile ilgi kararı Türkiye'de de başta kemalist ve ulusalcı kesimler olmak üzer bir çok kesimin yoğun tepkisine neden olmuştu.

Açıklama sonrası konuşan Rebwar Talabanî 'Kerkük'te Kürdistan bayrağının dalgalanması, 4 parçada yaşayan tüm kürdistanlıların ortak hayaliydi' dedi.