PDK: Türkiye ve İran bağımsızlığa 500 yıl önce de karşıydılar, şimdi de..

PDK: Türkiye ve İran bağımsızlığa 500 yıl önce de karşıydılar, şimdi de..

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Başkanlık Konseyi Üyesi Ehmed Kani, bağımsızlık ilanı için en uygun zamanın ve koşulların şimdi olduğunu vurguladı.

 Kani, Kürdistan’ın bağımsızlığı için yapılacak referanduma karşı olanların dayanağı, bağımsızlık ilanı için sözde koşulların şuan için uygun olmadığıdır.  Türkiye, İran ve Irak sürecin karşısında. Onlara sadece şunu  söylemek istiyorum; 500 yıl öncede Kürdistan’ın bağımsızlığına karşıydılar.  100 yıl öncede karşıydılar. Şimdide aynı şekilde karşılar. Peki biz daha kaç yüzyıl daha bekleyelim, ta ki bu ülkeler Kürdistan’ın bağımsızlığını benimsesinler de bizde bağımsızlığımızı ilan edelim” diye konuştu.

 Kani sözlerini söyle sürdürdü:

 “Referandum karşıtlarına sadece şunu sormak istiyorum. Yarın öbür gün Irak tüm sorunlarını çözdü ve tekrar eskisi gibi askeri, siyasi ve ekonomik yönde güçlü bir ülke konumuna geldiğinde, bize şuan tanınan federal hakları geri almayacağını garanti edebilirler mi?”

 Kürtlerin karar vermede çok dikkatli olduklarını da sözlerine ekleyen Kani, Kürdistan'daki şehirleri birbirinden koparmak amacıyla uygulanan planlarında, başarıya ulaşmadığını belirtti.