Pentegon: Saldırılardan sorumlu gruplara hesap sormaya devam edeceğiz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, “Irak ve Suriye’de güçlerimizi hedef alan saldırıların arkasında hangi grupların olduğunu biliyoruz, onlardan hesap sormaya devam edeceğiz” dedi.

Pentegon: Saldırılardan sorumlu gruplara hesap sormaya devam edeceğiz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında ABD güçlerinin Irak ve Suriye’de hedef alınmasına ilişkin sorulan soruya “Kataib Hizbullah gibi grupların bu saldırının arkasında olduğunu biliyoruz” şeklinde yanıt verdi.

 “Peki bu saldırılar durdu mu?” soruna ise Singh, verdiği yanıtta ise şunları söyledi:

"Geçmişte Suriye'deki Amerikan kuvvetlerine defalarca saldırı yapıldığını gördük. Bu saldırıların detayları hakkında daha fazla konuşmayacağım. Ürdün'de güçlerimizin hedef alındığı saldırıda bu grupların, özellikle de Hizbullah Tugayları'nın yer aldığını biliyoruz. Bu gruplardan hesap soracağız."

Ne olmuştu?

ABD Savunma Bakanlığı, kendini İslami Direniş olarak adlandıran İran'a yakın Irak’taki silahlı gruplar, Irak, Suriye ve Ürdün'de Amerikan ve müttefik güçlerine 17 Ekim’den beri  170 saldırı gerçekleştirdi.

En son 28 Ocak’ta Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüne düzenlenen İHA’lı saldırıda 3 ABD askeri yaşamını yitirdi, 40 asker ise yaralandı.

ABD İran destekli grupları saldırıdan sorumlu tutttu ve 3 Şubat gecesi ile 4 Şubat sabahı Irak ve Suriye’de 85 hedefi havadan bombaladı. İran destekli grupların birçok merkezinin hedef alındığı saldırılarda 125 füze kullanıldı. Irak’ta 17 milis, Suriye’de ise SOHR’ye göre 18 milis öldürüldü. (Kaynak)