Başak Demirtaş adaylıktan çekildi

DEM Parti’den İstanbul'dan adaylık başvuru yapması beklenen Başak Demirtaş adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Başak Demirtaş adaylıktan çekildi

DEM Parti 3 Şubat’ta İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamıştı. DEM Parti batıda çıkaracakları adaylarını 9 Şubat'taduyuracaktı.

Başak Demirtaş İstanbul'da DEM Parti adayı olmak istediğine dair açıklama yapmıştı.

Aday olması beklenen Demirtaş bugün sürpriz bir kararla adaylıktan çekildiğini duyurdu. 

Selahattin Demirtaş'ın basın danışmanı Zınar Karavil'in bir nüshasını Rûdaw'a gönderdiği Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekildiğine dair açıklaması şu şekilde:

"Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın aday adaylığı başvurusu yaptıktan aday olması bekleniyordu. Özellikle Selahattin Demirtaş’ın DEM partisine İstanbul’da parti adıyla yarışma fikrini önerdiği biliniyordu.

"Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim.

"Pazartesi DEM Parti ile görüştüm"

5 Şubat 2024 Pazartesi tarihinde Partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildim. Karşılıklı yürüttüğümüz istişareler sonucunda Partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize eksiksiz desteğini sunan ve güven duyan DEM Parti Genel Merkezine ve saygıdeğer halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.

Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız.

"Resmi açıklama dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin"

Partimizin resmi açıklamaları dışındaki hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona prim verilmemesini özellikle rica ediyoruz. Hep birlikte başaracağız, ne olursa olsun temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve mutlaka kazanacağız. Dem dema me ye!"