Peşmerge Bakanı’ndan komutanlara: 'Teyakkuzda olun'

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Peşmerge cephelerinin komutanlarına teyakkuzda olmaları talimatı verdi.

Peşmerge Bakanı’ndan komutanlara: 'Teyakkuzda olun'

Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm Peşmerge birlik komutanlıkları ile bir araya gelen Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, IŞİD’e karşı mücadelede yeni savaş taktikleri ve tekniklerin kullanılması talimatı vererek, terörle mücadelede hiçbir ihmalin affedilmeyeceğini ifade etti.

Bugün Peşmerge Genel Kurmay yetkilileri ve üst düzey Peşmerge komutanları ile aylık olağan toplantısını gerçekleştiren Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, IŞİD çeteleri ile yapılan mücadeleye değindi.

Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, cehpe komutanları ve Peşmerge Destek Kuvvetleri komutanları da toplantıda hazır bulundu.  

Tüm Peşmerge komutanlarına IŞİD'e ilişkin talimat Yapılan toplantı ile ilgilii Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan İsmail, tüm Peşmerge güçlerinin Bakanlık bünyesinde, tek çatı altında toplanması için gerçekleştirilen reform çalışmalarına ve bu konuda koalisyon güçleri ile yürütülen işbirliği ve koordinasyon konusuna dikkat çekti.

Ayrıca Bakan İsmail, terörle mücadelede tüm birliklerin daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, IŞİD’e karşı mücadelede yeni savaş taktikleri ve tekniklerin kullanılması, yeni mevzilerin hazırlanması ve askeri disipline tabi olunması talimatı verdi.

Peşmerge Bakanı İsmail toplantıda, terörle mücadelede hiçbir ihmalkarlığın affedilmeyeceğini ve bu tür durumların cezasız kalmayacağını da dile getirdi.

Peşmerge Bakanlığı