Peşmerge Bakanlığı: Bağdat isterse Haşdi Şabi'yi kontrol edebilir

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Osman Mihemed, Haşdi Şabi milislerinin Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bağdat hükümeti isterse Haşdi Şabi milislerini kontrol altına alabilir” dedi.

Peşmerge Bakanlığı: Bağdat isterse Haşdi Şabi'yi kontrol edebilir
Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Osman Mihemed BasNews’e Haşdi Şabi milislerinin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik tehditlerini değerlendirdi. Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Osman Mihemed, “Maalesef Haşdi Şabi milisleri yetkilileri açıklamalarında açıca intikam almaktan bahsediyorlar ve saldırı tehdidinde bulunuyorlar. Bu açıklamalara karşı tepkiler de var. Irak’ta yeniden istikrar ortamı kötüye doğru gidiyor” dedi.  
 
Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Osman Mihemed sözlerini şöyle sürdürdü: “Irak ordusu ve Peşmerge Güçleri arasındaki işbirliği ve ortaklığın aktifleştirilmesi, Koalisyon Güçleri’nin de Kürdistan Bölgesi’ndeki rolünü arttırması gerekiyor. Şii grupların tehditlerinden istifa eden diğer terörist gruplar istikrarsızlığı arttırmak maksadıyla devreye girme tehdidi ile karşı karşıyayız. Haşdi Şabi güçleri Irak hükümetine bağlı olmalarına rağmen Irak’ın istikrarını bozmaya çalışmaktalar.”
 
İstikrarsızlığın devam etmesi halinde diğer terör gruplarının da devreye gireceği uyarısında bulunan Osman Mihemed, Koalisyon Güçleri’nin devreye girmesi çağrısı yaparak, Bağdat hükümetinin de egemenlik haklarını korumasını istedi.
 
“Bağdat isterse Haşdi Şabi milislerini kontrol altına alabilir” diyen Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Osman Mihemed, “Bu konuda Bağdat’tan Kürdistani bölgeler üzerinde tehdit oluşturan bu silahlı grupların bölgeden uzaklaştırılmasını talep ettik” ifadelerini kullandı.  

 

Basnews