MSB ve HPG'den 'Pençe-3' açıklamaları

MSB ve HPG'den 'Pençe-3' açıklamaları

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Haftanin ve Sinaht bölgesinde devam eden “Pençe-3 Harekâtı”nda tespit edilen 4 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiğini açıkladı. HPG ise Haftan’in e yönelik operasyona karşı harekat başlattıklarını duyurdu

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Haftanin ve Sinaht bölgelerinde PKK’ye karşı başlatılan “Pençe 3 Harekâtı’na ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başarıyla devam eden Pençe-3 Harekâtı’nda; ikisi uzaktan komutalı pil bloğuna bağlı, ikisi de basma düzenekli pil bloğuna bağlı olmak üzere toplam 4 adet EYP tespit edilerek yerinde imha edildi."

HPG’den Açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Haftanin’e yönelik operasyonuna karşılık karşı hamle başlattıklarını duyurdu.

HGP’den yapılan açıklamada, 12 ve 13 Eylül günleri arasında gerçekleştirilen saldırılarda 7 askerin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Açıklamada ayırca, Türk savaş uçaklarının 13 Eylül’de Kandil ile Haftanin’i bombaladığı ve herhangi bir kaybın yaşanmadığı belirtildi.