Peşmerge Bakanlığı’ndan emeklilik için yeni karar

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge Güçleri içerisindeki gönüllü Peşmergelerin emekliliğine ilişkin kararı durdurdu.

Peşmerge Bakanlığı’ndan emeklilik için yeni karar

Peşmerge Bakanlığı tarafından 4 Eylül 2022’de bütün Peşmerge Güçlerine gönderilen mesaja göre, Peşmergelerin emeklilikleri konusunda yeni kararlar tebliğ edildi.

Tebliğ edilen karara göre, gönüllü Peşmergeler, subaylar, rütbe yükseltmeler ve Peşmerge emeklilikleri belirsiz bir tarihe kadar durduruldu.

Karara göre, Peşmerge emekliliği ve hizmet kanunlarının 38’inci yasası 1’inci maddesine göre gönüllü Peşmerge emeklilikleri durdurulduğu belirtildi.

Konuya ilişkin Basnews’e konuşan Peşmerge Genelkurmay Başkan Yardımcısı İdare İşler Genel Komutanı Hoşmend Heyder: “Emekli olacak Peşmergelerin yerine doldurma alternatifimiz şu an yetersiz olduğundan 6 yıldır bu işlemleri durdurmuş durumdayız. Savaşçı güçlerin yetersizliği nedeniyle de gönüllü Peşmergelerin emeklilik işlemlerini durdurduk.”

Yasalara göre, 15 yıl hizmet etmiş bir Peşmerge bulunduğu gücün komutanı ve bakanlığını onayı ile 45 yaşına gelmişse emeklilik hakkına sahip oluyor.