Peşmerge Komutanı: IŞİD, Covid-19’un yarattığı ortamdan faydalanıyor

Gwêr-Mahmur Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Sirwan Barzani, terör örgütü IŞİD’in yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının yarattığı ortam ve Uluslararası Koalisyon’un daha az operasyon yapmasından faydalandığını söyledi.

Peşmerge Komutanı: IŞİD, Covid-19’un yarattığı ortamdan faydalanıyor

İngiliz The Sun gazetesi, IŞİD’in Irak ve Suriye’deki faaliyetlerinin artışıyla ilgili yayımladığı haberde Gwêr-Mahmur Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Sirwan  Barzani’nin görüşlerine ve BM Terörle Mücadele Birimi Direktörü Vladimir Voronkov tarafından hazırlanan rapora yer verdi.

Haberde görüşlerine yer verilen Sirwan Barzani, IŞİD’in hem bölge hem de dünya için bir tehdit olduğunu belirterek, “IŞİD’in elindeki toprakları özgürleştirme sürecinde örgüt mensupları kadın, çocuklar ve sivil halkın arasına sızarak gizlendi” dedi.

Gwêr-Mahmur Cephesi Komutanı, “IŞİD şimdi Covid-19 salgınının yarattığı ortam ve Uluslararası Koalisyon’un daha az operasyon yapmasından faydalanarak yeniden örgütleniyor” ifadelerini kullandı.

BM: IŞİD TEHDİDİ YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Haberde yer verilen ve BM Terörle Mücadele Birimi Direktörü Vladimir Voronkov tarafından hazırlanan  rapora göre; IŞİD’in 2020'nin ikinci yarısında yeniden toplanma ve faaliyetlerini canlandırma çabaları hız kazandı.

Vladimir Voronkov, IŞİD’in'in 2021 yılında dünyanın farklı yerlerinde saldırılar düzenleme kapasitesini yeniden kazanabileceği uyarısında bulundu.

Voronkov, özellikle gençlerin salgın nedeniyle evde internette daha fazla zaman geçirmeye başladığına ve bu durumun, bazı ülkelerde ani saldırılara yol açabileceğine dikkati çekti.

Suriye ve Irak'ta hala 10 bin civarında IŞİD mensubunun bulunduğunu vurgulayan Voronkov, IŞİD ve IŞİD bağlantılı örgütlerin Batı Afrika'da geçen yılın sonlarına doğru saldırılar düzenlediğini, örgütün Orta Afrika'da güçlenmeye başladığını, Afganistan'da 2 binden fazla üyesi olduğunu ve Güneydoğu Asya'da da gücünü koruduğunu ifade etti. /K24