'PKK, Şengal ile Kandil’deki güçlerini karşılıklı değiştiriyor'

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) denetiminde bulundurduğu bütün coğrafyalarda Kürdistan Bölgesi halkı için tehdit olmaya devam ediyor.

'PKK, Şengal ile Kandil’deki güçlerini karşılıklı değiştiriyor'
Şengal Kaymakamı Mehma Xelil’de bu konuda yaptığı açıklamada, PKK’nin çok tehlikeli oyunlar oynadığını, Şengal’deki güçlerini Kandil’e, Kandil’deki güçlerini de Şengal’e gönderdiğini belirterek, bunun birileri tarafından kendilerine yüklendikleri rol olduğunu belirtti.
 
Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Xelil, PKK’nin Şengal’deki güçlerini Kandil’e, Kandil’deki güçlerini de Şengal’e gönderdiğini dile getirdi.
 
Mehma Xelil açıklmasının devamında şunları söyledi: “PKK, Şengali komşu ülkelerin istihbaratlarının oyun halinde getirdi. Bu nedenle bölgedeki durumlar çok kötü. Buralarda bulunan savaşçı güçlerden bazıları çokça tavırlar sergilerken Kandil’de eğitilenler bölgede yabancı güçlerin emellerini yerine getiriyorlar.”
 
Bağdat ile Erbil arasında gerçekleşen Şengal Anlaşmasına lişkinde açıklamalarda bulunan Xelil açıklamasının sonunda, Bağdat’a yönelik anlaşmanın bir an önce hayata geçirilmesi için ulusal ve uluslararası bir baskı kurulmuş olduğunu söyledi.

 

Basnews