Putin: 80 yıl sonra yine Alman tanklarıyla karşı karşıyayız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Stalingrad Muharebesi'nin sona ermesinin 80. yılı için yaptığı konuşmada, Ukrayna savaşını Sovyetlerin Nazi Almanyası'na karşı savaşıyla kıyasladı.

Putin: 80 yıl sonra yine Alman tanklarıyla karşı karşıyayız

Almanya'nın Ukrayna'ya Leopard tankları gönderme kararının altını çizen Putin, tarihin tekerrür ettiğini belirterek "İnanılmaz ama doğru, yine gövdesinde haç bulunan Alman Leopard tanklarıyla tehdit ediliyoruz" dedi.

Bugün Volgograd olarak adlandırılan eski Stalingrad şehrinde konuşan Putin, "Rusya'yı savaş alanında yenmeyi umanlar anlamıyor, sanki onlar için Rusya'yla modern bir savaş farklı olacak." dedi ve ekledi:

"Biz tanklarımızı onların sınırlarına göndermiyoruz ancak cevap verecek araçlarımız var ve bu sadece silah ya da silahlı araçla sınırlı değil. Herkes bunu anlamalı."

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da basına "Batı'dan yeni araçlar gelmeye devam ettiği sürece Rusya'nın karşılık verme potansiyelini daha çok değerlendireceğini" söyledi.

İkinci Dünya Savaşı'nın en kanlı muharebesi olan Stalingrad'da 91 bin Alman askerinin teslim olmak zorunda bırakılmasıyla savaşın seyri değişmişti.

Putin, Ukrayna'daki savaşın başından beri, milliyetçi ve Nazilere karşı mücadele verildiğini iddia ediyor.

BBC’nin aktardığına göre "Şimdi, maalesef, Nazi ideolojisi modern kılığında, modern görünümünde, tekrar ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturuyor. Bir kez daha kolektif Batı'nın saldırısını geri püskürtmeye zorlanıyoruz" diyen Putin, "inanılmaz ama gerçek" olmakla beraber Rusya'nın tekrar Alman tanklarıyla tehdit edildiğini, Moskova'nın kendisini tehdit eden her ülkeye cevabı olduğunu söyledi.