Putin ve Zelenski aynı zirveye katılacak

Savaşın başladığı 24 Şubat tarihinden itibaren yüz yüze görüşmeyi reddeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin gelecek ay düzenlenecek G20 zirvesine katılmayı kabul ettiği kaydedildi.

Putin ve Zelenski aynı zirveye katılacak

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatı 7,5 ayı geride bırakıyor… Türkiye de dahi pek çok ülkenin ısrarına rağmen bugüne dek yüz yüze görüşmeyi reddeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin bir araya gelebileceği iddia edildi.  İki liderin gelecek ay Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenecek G20 zirvesine katılmayı kabul ettiği belirtildi.

“Kolay Olmayacak Açıklaması, Otelleri Ayarlamaya Çalışıyoruz” 

 Endonezya'nın Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Husin Bagis, basına yaptığı açıklamada iki liderin de 15-16 Kasım'da yapılacak zirveye katılmayı kabul ettiğini söyledi. Bagis, “Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle bu durum kolay olmayacak. Hangi otele yerleştireceklerine karar veriyoruz” diyerek gerilimi önlemek için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. Ukrayna hükümeti ise Endonezyalı elçinin sözlerine rağmen Zelenski'nin Bali'ye gitme konusunda kesin kararını vermediğini bildirdi.

Putin İle Biden Görüşmesi Mümkün

Basına yansıyan daha önceki haberlere göre Endonezya hükümetine Putin'i G20 zirvesine davet etmeme konusunda çağrılar yapıldığı bildirilmişti. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, zirvede Putin'le görüşebileceğinin sinyalini vermiş, Rus liderin “nükleer silah kullanma tehditlerinin” Küba Füze Krizi'nden bu yana dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük nükleer tehdit olduğunu söylemişti.