PYD, 132 IŞİD tutuklusunu daha serbest bıraktı

PYD, 132 IŞİD tutuklusunu daha serbest bıraktı

Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi tarafından, Suriye halkına karşı doğrudan suç vakasında bulunmayan 132 tutuklu serbest bırakıldı.

Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi tarafından, bölgedeki kanaat önderlerinin çağrısı üzerine, IŞİD'e yardım ve yataklıktan dolayı tutuklu bulunan 132 kişi, Hesekê’deki Teyfûr salonunda düzenlenen toplantının ardından serbest bırakıldı.

Toplantıda Arap ve Kürt kanaat önderleri ile PYD üyeleri de hazır bulundu.

Cizre Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hisên Ezam toplantıda yaptığı konuşmada, “Serbest bırakılanlara yardımcı olacak ve topluma geri kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hesekê Kanaat Önderleri Meclisi Üyesi Ebdulezîz El-Mislit de çağrılarına karşılık veren Özerk Yönetim’e teşekkür etti. Mislit, serbest bırakılanlardan toplum için çalışmalarını istedi.

Özerk Yönetim 283 tutukluyu da geçtiğimiz günlerde serbest bırakmıştı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi de geçtiğimiz günlerde IŞİD'e yardım ve yataklıktan dolayı tutuklanan 283 tutukluyu serbest bırakmıştı. 

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hamid El-Mihbaş, Özerk Yönetim tarafından serbest bırakılan DAİŞ’lilerin, yardım-yataklıktan tutuklananlar olduğunu, Suriye halklarına karşı doğrudan işlenmiş bir suçları bulunmadığını söyledi.

Serbest bırakılan tutukluların IŞİD çetelerine yardım ve yataklıktan dolayı tutuklanan siviller olduğunu, bu kişilerin IŞİD teröristlerinin yanında çalışan ve askeri faaliyetlerde yer almadığını söyleyen El-Mihbaş, bahsi geçen kişilerin Suriye halkına karşı doğrudan suç işlemediğinin altını çizdi.

El-Mihbaş devamla Özerk Yönetim olarak Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan Suriye halklarından sorumlu olduğunu dile getirdi.

Bu kişilerin aşiret şeyhleri ve kanaat önderlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda serbest bırakıldığını kaydeden El-Mihbaş, serbest bırakılanların topluma kazandırılabilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını da ekledi.