PYD'den Kamışlo açıklaması

Kuzey Suriye'nin Kamışlı kent merkezinde dün akşam saatlerinde üst üste yaşanan patlamalarda beş sivil hayatını kaybetmiş, 50 sivil de yaralanmıştı.

PYD'den Kamışlo açıklaması

Kuzey Suriye'nin Kamışlı kent merkezinde dün akşam saatlerinde üst üste yaşanan patlamalarda beş sivil hayatını kaybetmiş, 50 sivil de yaralanmıştı.

Bu gelişmenin yanısıra Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Hosip Bidoyan ve babası da Deyrezzor yolunda uğradıkları bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Her iki olayı da IŞİD üstlendi. 

Bugün PYD’den yapılan ortak açıklamada saldırıların sorumlusunun Türk devleti olduğu belirtildi. Açıklamada “Türk devleti bu girişimleriyle DAİŞ’i tekrar canlandırmak istiyor” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“PYD olarak Qamişlo’daki bombalı saldırıyı ve Ermeni Katolik Kilisesi Papazı Hosip Bidoyan’ın katledilmesini sert bir şekilde kınıyoruz.

Bu saldırıların temel amacı Kuzey ve Doğu Suriye halklarının huzurunu bozmaktır. Halkların arasına nifak sokmak istiyorlar. Türk devleti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın destek verdiği çete grupları saldırıları ile halkların ortak yaşamını hedeflemektedirler. Artık her şey net bir şekilde görülüyor. Türk devleti bu girişimleriyle DAİŞ’i tekrar canlandırmak istiyor. Şayet Türk devletinin desteği olmaz ise DAİŞ çeteleri hareketlilik içerisine giremez.

Tekrar Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, Koalisyon Güçleri ve ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanılanları iyi analiz etmesi çağrısında bulunuyoruz. Buradaki halklara yönelik çete gruplarının yaptıkları saldırıların son bulması için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini bekliyoruz.

Halkımızın barışa ve ortak yaşama dönük bu saldırılar karşısında daha duyarlı olması çağrısında bulunuyoruz. Yine tüm siyasi çevreler de bu saldırılar karşısında ortak tutum almaya ve güçlü bir dayanışma göstermeye çağırıyoruz.”

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz