Rojava ve Suriye'de de can kaybı artıyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 1356'ya yükseldi!

Merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Suriye ve Rojava’nın çeşitli bölgelerinde en az 1356 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 419'den fazla kişi yaralandı. Hala göçük altında çok sayıda insan kurtarılmayı bekliyor.

Rojava ve Suriye'de de can kaybı artıyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 1356'ya yükseldi!

Deprem, Rojava’nın Efrin, Kobani, Serêkanî ile Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi.

Deprem en çok Efrin'de yıkıma yol açtı. Rûdaw'ın edindiği bilgilere göre en az 250 kişi depremde yaşamını yitirdi. 

Foto: AFP

Deprem nedeniyle söz konusu illerde büyük yıkımlar meydana geldi.

Suriye devletine bağlı haber ajansı SANA'nın haberine göre, depremde Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 656 kişi hayatını kaybetti, 1419 kişi yaralandı.

Rojava ve Suriye'nin kuzeyinde Türkiye destekli silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlenen bilgiye göre, Suriye'nin İdlib ile Serêkanî ve Efrin bölgelerinde en az 700 kişi yaşamını yitirdi, 2000'den fazla kişi yaralandı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Maraş merkezli depremlerde 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını bildirdi.