Rojava’da iki büyük patlama!

Rojava’da iki büyük patlama!

Rojava’da Türkiye destekli silahlı grupların denetimindeki Sere Kani ve Gire Spi ilçelerinde eşzamanlı iki patlama meydana geldi. Patlamalar nedeniyle ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Kamışlo kentinin tatısında bulunan Sere Kaniye ve Gire Sip ilçelerinde bomba yüklü araçlarla iki ayrı saldırı düzenlendi.

Suriye resmî ajansı SANA’da yer alan habere göre, Gire Spi’nin Adwania köyünde Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı grupları hedef alan bir saldırı gerçekleştirildi.

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 SMO milisinin öldürüldü ve bazılarının da yaralandığı belirtildi.

SANA’ya konuşan yerel kaynaklar, Türk güvenlik güçlerinin patlamadan sonra ölü ve yaralıları Türkiye tarafına naklettiğini aktardı.

Gire Spi’de bomba yüklü araçla saldırı

Öte yandan, Gire Spi ilçesinde de SMO’nun kontrolü altındaki Siluk-Mabruka kontrol noktasında da bombalı araç patlatıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) konuşan kaynaklar, Türk güçleri ve müttefiklerinin kontrolü altındaki bölgede yüksek sesli bir patlama duyduklarını bildirdi.

SOHR kaynakları patlama nedeniyle 4 SMO üyesinin öldürüldüğünü, aralarında sivillerin de bulunduğu bazı kişilerin de yaralandığını kaydetti.

Patlamayı henüz üstlenen olmadı.