Rojavalı siyasetçi Müslim: 'PKK siyasi kriz içerisinde'

Rojavalı siyasetçi Eli Müslim, PKK’nin siyasi bir krizin içerisinde olduğunu ve bu krizden çıkmak isteyen PKK’nin bu nedenle bazı şüpheli olaylara imza attığını söyledi.

Rojavalı siyasetçi Müslim: 'PKK siyasi kriz içerisinde'

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S)  yöneticisi Eli Müslim “PYD’nin özellikle Aldar Xelîl’in HSD komutanın ve PKK yöneticilerinin son dönemde  Kürdistan Bölgesi’ne yönelik yaptıkları açıklamalar çok endişe verici” dedi.

PKK’nin bölgedeki boşluktan yine  özellikle uluslararası toplumun Kürtlere yönelik olumlu yaklaşımından istifade ettiğini dile getiren Eli Müslim “PKK Başkan Barzani’nin Kürtlere karşı savaşı haram kılan kararını suiistimal ediyor. Ama işin doğrusu PKK, siyasi açıdan büyük bir krizin içerisinde ve bu krizden nasıl çıkacağını bilmiyor” dedi.

PKK’nin bazı şüpheli ilişkileri olduğunu dile getiren Rojavalı siyasetçi Müslim, “Kürdistan halkının bu tür temelsiz ve şüpheli ilişkilerde hiçbir çıkarı bulunmamaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

PKK’nin eylemlerinin kendi söylemlerini boşa çıkardığını kaydeden Eli Müslim, “PKK’nin büyük bir yenilgi yaşayacağı ve bu yenilginin onlar için büyük bir utanç kaynağı olacağı ön görülüyor. Şüpheli eylemleri ve saldırıları, stratejilerinin büyük bir yenilgeye uğradığının göstergesi” dedi.

PDK-S’li Rojavalı siyasetçi Eli Müslim, Afrin’deki göçmenlerin örgütlenmesi ve kontrol edilmesinde de büyük bir yenilgi yaşadıklarını sözlerine ekledi: “PKK, Afrinli göçmenlere kısa sürede evlerine dönecekleri yönünde verdikleri sözü, büyük bir yalandı. Bu yalanları yüzünden halkın desteğini kaybediyorlar. Bundan ötürü halka baskı uygulamaya başladılar, insanları kaçırıyorlar ve çocukları silah altına alıyorlar.”

PKK’nin baskılarının halkı korkuttuğunu ve bezdirdiğini belirten Müslim, AB ve ABD’nin zaman zaman bu politikaları eleştirdiğini özellikle ENKS ile yapılan birlik görüşmelerinin riske girmesini kabul etmediklerini ifade etti.

PDK-S yöneticisi Eli Müslim sözlerini şöyle sonlardırdı: “PKK, istikrar, barış ve huzur ortamında gelişen bir örgüt değil, bunları kendi varlığına tehdit olarak görüyor.

Bundan ötürü, sürekli çatışma ve düşman yaratmaya çalışıyor. Onun için düşmanın kim olduğu, kimliği çok önemli değil. PKK, sırf varlığını sürdürmek için Kürt ulusunun çıkarına ters düşmesine rağmen İran pastarları ve Haşdi Şabi ile işbirliği yapmaktan çekinmedi.  Haşdi Şabi nasıl ki, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde sürekli istikrarsızlık yaratmak için güvenlik kurumlarına saldırıyorsa, PKK de aynı siyaseti izliyor.”

Kaynak: Basnews