Kürt güzelinden Kürdistan Bölgesi’ne 2 milyon dolar bağış

Avustralya’da yaşayan dünya güzeli Niyan Murad, Kürdistan Bölgesi’ne 2 milyon dolarlık bir bağışta bulundu.

Kürt güzelinden Kürdistan Bölgesi’ne 2 milyon dolar bağış

2016 yılında dünya güzellik yarışmasında ikinci olan Ninya Murad, Kürdistan Bölgesi’ne 2 milyon dolarlık bir bağışta bulunduğunu açıkladı.

Ninya Murad, “2016 yılında dünya güzellik yarışmasında ikinci seçildim. Daha sonra sivil toplum ve yardım kuruluşlarıyla bağış kampanyalarına katıldım ve birçok hayır projesinde yer aldım. Kürdistan Bölgesi’ne birkaç kez yardım yolladık” dedi.

Murad’ın Kürdistan Bölgesi’ne gönderdiği bağışlar, burada gönüllü olarak çalışan Kürt gençleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Ninya Murad’nın çalışma grubunda yer alan Ziryan Yasin, yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yasin, “Ninya 2016’da güzellik yarışmasında derece alınca büyük bir üne sahip oldu. Dünyadaki birçok yardım kuruluşuyla bağlantısı var. ‘Rotary International’ adında bir yardım derneği kurdular. O zamandan bu yana Kürdistan’da ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyoruz” diye konuştu.

Ninya ve ekibinin 2016’dan bu yana Kürdistan Bölgesi’ne 8 konteyner malzeme gönderdiklerini anımsatan Yasin, “Son olarak 14 Ocak’ta 3 büyük konteyner malzemeyi Kürdistan Bölgesi’ne gönderdik, içerisinde 2 milyon değerinde tıbbi malzeme, laptop ve giysi vardı” bilgisini paylaştı.

/ Rudaw