Mesrur Barzani: Milletimizin iradesi her türlü plandan daha güçlüdür

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak'ın yasal ve anayasal bir bölgesi olarak hiçbir zaman her hangi bir kesime karşı tehdit unsuru olmadığını belirterek, “Bölgede ve Irak’ta her zaman huzur ve güvenliğin faktörü olmuştur” dedi.

Mesrur Barzani: Milletimizin iradesi her türlü plandan daha güçlüdür

Başkent Erbil’de 3’üncüsü düzenlenen Kürdistan Bölgesi Temsilciler konferansında konuşan Başbakan Mesrur Barzani gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin dış ve uluslararası ilişkilerinin önemli ölçüde ilerlediğine ifade ederek, Kürdistan Bölgesi'ndeki konsolosluk ve diplomatik misyonların sayısının arttığına dikkat çekti.

Gelecekte ekonomik, kültürel, bilimsel ve akademik ilişkilerin geliştirilmesi için Kürdistan Bölgesi’nin yurtdışındaki temsilcilik sayısının artması gerektiğini ifade eden Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi, Irak'ta anayasal ve yasal statüsü olan bir bölge olarak Bölgede ve Irak’ta her zaman huzur ve güvenliğin faktörü olmuş, komşu ülkelerle ve genel olarak uluslararası toplumla en iyi ilişkileri hedeflemiştir. Amacımız dış ve uluslararası ilişkilerimizi karşılıklı çıkar ve karşılıklı saygıya dayalı olarak geliştirmek ve güçlendirmektir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani şunları söyledi:

“Bölge ve dünyadaki ülkelerle ortak çıkarlarımız dikkate alınmalı ve korunmalı, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın egemenliğine saygı gösterilmeli ve ihlal edilmemelidir.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, geçmişte birçok siyasi, güvenlik, ekonomik ve mali krizle karşı karşıya kalmış, dost olmayanlar Kürdistan'ın gelişmesi, refahı ve istikrarı önünde engeller yaratmaya çalışmıştır.

Allah'ın izniyle, Kürt halkının ve kahraman Peşmergelerimizin mücadelesiyle her türlü engeli aşacağız çünkü milletimizin iradesi her türlü plandan daha güçlüdür. Bu nedenle hiçbir baskı altında haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz”