PKK'den ayrılan Ezdi gençler KDP'ye katıldı

KDP yetkilisi Îdrîs Zozanî, PKK’ye bağlı silahlı oluşumlarda yer alan bir grup Ezdi gencinin KDP’ye katıldığını açıkladı.

PKK'den ayrılan Ezdi gençler KDP'ye katıldı
Şengal’de PKK’nin aday gösterdiği isimlerin Irak erken seçimlerinde kazanmaması ardından PKK’ye bağlı birliklerden kopuşlar başladı.
 
BasNews’e konuşan KDP Şengal 17’inci Ofisi Basın Sözcüsü Îdrîs Zozanî, PKK’ye bağlı Ezdîxan Güçleri ve YBŞ (Şengal Direniş Birlikleri) saflarındali bir grup gencin PKK saflarından ayrılarak, KDP ofisine sığındıklarını söyledi.
 
KDP Şengal 17’inci Ofisi Basın Sözcüsü Îdrîs Zozanî, iradeleri dışında, ailelerinden izinsiz silah altına alınan bir grup Ezdi gencinin PKK’ye bağlı askeri birlikten ayrılarak KDP’nin 17’inci ofisine ulaştıklarını dile getirdi.
 
Irak seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması ile birlikte Şengal halkının KDP’li adaylara oy vermesi ile PDK’nin bölgede büyük bir başarı elde ettiğini ifade Îdrîs Zozanî, “Bu seçim sonuçlarında Şengal’e samimi anlamda sahip çıkanın KDP olduğu ve Şengal’e hizmet etmek istediği anlaşılmıştır. Bu başarılı sonuç PKK/YBŞ saflarındaki Ezdi gençlerini de etkiledi ve KDP’ye dönmeye karar verdiler” dedi.  
 
KDP Şengal 17’inci Ofisi Basın Sözcüsü Îdrîs Zozanî, seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan PKK saflarındaki gençler arasında büyük bir moralsizlik, inançsızlık yaşandığını ve KDP’ye katılma isteklerinin arttığını sözlerine ekledi.
 

 

Basnews