İtalya; Kürdistan ve Bölgede Bin 400 askerimiz var

talya'nın Bağdat Büyükelçisi Marco Carnelos, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta bin 400 İtalyan askerinin bulunduğunu söyledi.

İtalya; Kürdistan ve Bölgede Bin 400 askerimiz var

Bağdat'taki büyükelçilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada Marco Carnelos, Irak'ta bin 400 İtalyan askerinin olduğunu belirtti.

Marco Carnelos, söz konusu askerlerin bir bölümünün danışmanlık, bir kısmının ise Musul Barajı'nı onaran İtalyan şirketini korumakla görevli olduğu bilgisini vererek, koalisyon güçleri kapsamında keşif uçuşları da gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İtalyan yetkili, askerlerinin Peşmerge Güçleri ve Irak Ordusu'na askeri eğitim verdiğini belirterek, danışmanların, şimdiye kadar toplam 20 bin kişiye eğitim verdiğini kaydetti.

Marco Carnelos ayrıca, Musullu göçmenlere sağlık ve insani alanında yardım sunduklarını dile getirerek, IŞİD'den kurtarılan bölgelerin alt yapısı için 260 milyon euro tahsis ederek, özellikle yaşanan çatışmalarda tahrip olmuş tarihi eserler ve kiliselerin de onarımı için çaba harcanacağını belirtti.

Rûdaw'a Şubat ayında konuşan Kürdistan Bölgesi Hükümeti İtalya Temcilsici Rezan Kadir, İtalya'nın Kürdistan Bölgesi ile olan güçlü ilişkisini sürdürerek desteğini devam ettireceğini söylemişti.

IŞİD'le savaşta 800 askeri danışmanı Kürdistan Bölgesi'nde bulunan İtalya'nın, ABD'den sonra en büyük katılımı gösteriyor.

Uluslararası koalisyon güçlerinin, İtalyalı askerlerin Kürdistan Bölgesi yerine Irak'a gitmesini talep ettiğini belirten Rezan Kadir, "İtalya Hükümeti, askerlerini Irak'a göndermeyeceklerini yalnızca Kürdistan Bölgesi'nde bulunmalarını şart koştu. Aksi halde koalisyondan çekileceklerini bildirdiler” ifadelerini kullanmıştı