Saadet Partisi il Başkanı Şenyaşar Ailesi ile birlikte iftarını açtı

Saadet Partisi Urfa il örgütü yöneticileri dün akşam, Urfa adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’la birlikte iftar yemeği yedi.

Saadet Partisi il Başkanı Şenyaşar Ailesi ile birlikte iftarını açtı

404 gündür Urfa Adliyesi önünde adil yargılama talebi ile nöbet tutan aile, Ramazan ayında da nöbetini sürdürüyor.

Şenyaşar ailesine destek ziyaretleri de yapılıyor.

Dün aileyi SP Urfa il örgütü yöneticileri ziyaret etti. Aile ile birlikte adliye önünde açılan yer sofrasında iftarlarını açan SP İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri,  Twitter’dan yaptıkları paylaşımda,“İl başkanımız Mustafa Niyazi Yanmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Adalet Nöbetinde olan Şenyaşar ailesi ile birlikte iftar yaptı” ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile beraberindekiler de önceki gün aileyi ziyaret etmişti.

Ziyaret sonrası sosyal medyada mesaj paylaşan Yeneroğlu, “Şanlıurfa'da #Şenyaşar ailesini ziyaret ettim.  Ailenin yaşadığı dram yürek parçalıyor, kan donduran zalimlik karşısında adalet ise hala yerini bulmuş değil.  Şenyaşar ailesinin yaşadıkları ülkemizde yargının geldiği vahim durumun somut bir örneği” demişti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ile  yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de adalet nöbeti başlattı.

“Allah'tan korkan bir yetkili çıkmayacak mı?”

Ailenin nöbeti bugün 404 ’üncü gününe girdi. Hafta sonu adliye kapalı olduğu için nöbeti evlerinde tutan aile sosyal medya hesaplarından, Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Urfa Valisi Abdullah Erin’in hesaplarını etiketleyerek, “Yargı yolu ile devam eden bu zulme dur diyecek, vicdanlı Allah'tan korkan bir yetkili çıkmayacak mı? Annenin adalet çığlığı Urfa'nın bütün sokaklarında her gün yankılanıyor” mesajını paylaştı.