Şenyaşar ailesi adalet nöbetini sonlandırdı

Urfa Adliyesi önünde 2 yılı aşkın süredir adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesi nöbetlerini sonlandırma kararı aldı.

Şenyaşar ailesi adalet nöbetini sonlandırdı

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde saldırganların yargılanması için nöbet başlatmıştı.

Adalet nöbeti bugün 846’ıncı gününde son buldu. MA'nın haberine göre aile, 18 Temmuz'da Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava duruşmasında adaletin sağlanmaması halinde nöbetlerini Ankara’da devam ettirecek.

Bugün Urfa Adliyesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada konuşan ve daha önce annesi Emine Şenyaşar ile birlikte nöbet tutan ardından ise Yeşil Sol Parti’den milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, “846 gündür burada nöbet tuttuk. Nöbette bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 18 Temmuz’da yapılacak yargılama sonucu ya anne eve gidecek ya da bu pankartla Ankara’ya gidecek. Bir hukuksuzluk olduğunu herkes kabul etti ama adalet sağlanmadı. Katliamın görüntüleri çıktı. Bu katliamı yapan kişinin milletvekilliği bitti ama daha ifadesi alınmadı. Bu hukukun ayıbı. 18 Temmuz’da Malatya’da olacağız. Anne eve gitmek istiyor, Ankara’ya gitmek istemiyor. 5 yılı aşkındır tek kişilik hücrede tutulan kardeşimin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.