SMDK Başkanı Hariri: Kürdistan Bölgesi’yle ortak engellerle karşılaştık

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Nasır Hariri, “Kürdistan Bölgesi’yle iyi ilişkilerimiz var. Onlarla bölgede ortak engellerle karşılaştık” dedi.

SMDK Başkanı Hariri: Kürdistan Bölgesi’yle ortak engellerle karşılaştık

Başkent Erbil’e gelen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Nasır Hariri, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyetiyle yapacakları görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Önemli bir bileşen olan ENKS’li kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” diyen Hariri, “Ayrıca Kürdistan Bölgesi’yle iyi ilişkilerimiz var. Onlarla bölgede ortak engellerle karşılaştık. Bu engellerin en önemlisi de İran’ın bölgedeki olumsuz yaklaşımlarıdır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nin Suriyeli mültecilere yönelik politikası hakkında da konuşan Hariri, “Kürdistan Bölgesi’nin Suriyeli mültecileri karşılama konusundaki rolü, Suriye devrimi için çok önemlidir” dedi.

SMDK Başkanı, ENKS ile bölgedeki son gelişmeler, siyasi durum, terörle mücadele ve Suriye’deki insani durum gibi konuları konuşacaklarını söyledi.

Hiç kimsenin Suriye içinde ajandası olmaması gerektiğini dile getiren Hariri, “Suriye’nin Suriye halkına ait olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Rojava’nın Afrin kentindeki gelişmelere de değinen Nasır Hariri, “Oradaki durumun yüzde 100 iyi olduğunu söyleyemem. Kurtarılan bölgelerde engellemeler ve sorunlar söz konusu. 5 milyon Suriye vatandaşın hepsi aynıdır. Buralarda El Kaide ile İran’a bağlı milislerin gizli hücreleri, hatta PKK’nin de gizli hücreleri var” dedi.

K24