Steinmeier: Trump'la dünyada farklı bir düzen olacak

Almanya Dışişleri Bakanı Wrank Walter Steinmeier, Donald Trump'ın ABD başkanlığını devralması, eski dünya düzeninin sona ermesi ve yeni bir geçiş sürecinin başlangıcı olarak yorumladı.

Steinmeier: Trump'la dünyada farklı bir düzen olacak

Almanya Dışişleri Bakanı Wrank Walter Steinmeier, Donald Trump'ın ABD başkanlığını devralmasını değerlendirdiği yazısında ABD'deki değişimi, eski dünya düzeninin sona ermesi ve yeni bir geçiş sürecinin başlangıcı olarak yorumladı.

Alman Bild am Sonntag gazetesi için kaleme aldığı yazısında Steinmeier, "21. yüzyılda nasıl bir düzenin hâkim olacağı, yarının dünyasının nasıl görüneceği belli değil, tamamen açık. Dünyanın sıkıntılı günlere hazır olması gerekiyor” diye yazdı. Steinmeier, her zaman olduğu gibi iktidarlar el değiştirdiğinde, yeni yönetimin politik rotasıyla ilgili belirsizlikler, şüpheler ve soru işaretlerinin ortaya çıkabildiğini, ancak Trump'ın başkan seçilmesininyle yeni küresel bozukluk sürecinin daha riskli bir hal aldığını söyledi.

Steinmeier, Alman hükümetinin yeni ABD yönetimine karşı tutumunun değer ve çıkarlar temelinde ABD yönetimiyle görüşme imkanları arama şeklinde olacağını vurgulayarak "Bugün her şey daha çok tehlikede” dedi.