Süleymaniye | Haraççı zorbanın kalesi havaya uçuruldu

Süleymaniye’de iş insanlarından zorla haraç topladığı suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra kayıplara karışan Kwêxe Derin Uzeyr’in kale şeklinde inşa ettiği mekanı Asayiş tarafından patlatıldı.

Süleymaniye | Haraççı zorbanın kalesi havaya uçuruldu

Süleymaniye’de iş insanlarından zorla haraç alan, vermeyenlere karşı silahlı saldırı organize eden “Kwêxe Derin Uzeyr” olarak bilinen Derin Ahmed Muhammed’in malikanesi dün Asayiş ve Komando ekipleri tarafından yıkılmıştı.

Süleymaniye Mahkemesi’nin iş insanı Ahmed Kamil’i yaralamak suçlaması ile hakkında yakalama kararı çıkardığı Derin Ahmed, kayıplara karıştı.

Olay hakkında başlatılan soruşturma kapsamında saldırganlardan biri yakalanmış ve “Kwêxe Derin Uzeyr” olarak tanınan eski Kürdistan Yurtseverler Birliği yöneticisi Derin Ahmed Muhammed adına hareket ettiklerini itiraf etmişti.

Mahkeme’nin Derin Ahmed’in tüm mal varlığına el koyma kararının ardından bugün de Süleymaniye kırsalında inşa ettirdiği kale şeklindeki mekanı, patlayıcı ile havaya uçuruldu.

Asayiş: Kwêxe’ye yardım ve yataklık edenler cezalandırılacak

Süleymaniye Asayiş Müdürlüğünden üst düzey bir yetkili, Derin Ahmed’e teslim olması yönünde çağrı yapıldığını ve hala yakalanmadığını söyledi.

Kaynak, eski YNK’li yöneticiye saklanması için yardım edenlerin de ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.  

Derin Ahmed’in kendisini “Uzeyir Aşireti reisi” diye tanıttığı, bu yolla YNK içinde nüfuz sahibi olduğu ve bunu kullanarak iş insanlarına baskı yapıp haraç topladığı ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Uzeyir Aşireti ileri gelenlerinden Darayi İbrahim Çermega, aşiretlerinin isminin kullanılarak bu tür suçlara bulaşılmasını kabul etmediklerini söyledi.

Çermega, “Derin bizim gençlerimizden biriydi. Ancak hiç bir şekilde gidip insanlardan zorla haraç almasını tasvip etmeyiz. Hukuk egemendir ve biz bu tür eylemlere destek vermeyiz” dedi.