Süleymaniye'de saldırı hazırlığındaki 17 IŞİD’li yakalandı

Süleymaniye Emniyet Asayişi, çok sayıda subay ile bir din öğretmenini öldürmeyi planlayan 17 IŞİD üyesinin yakalandığını duyurdu.

Süleymaniye'de saldırı hazırlığındaki 17 IŞİD’li yakalandı

Süleymaniye Asayişi tarafından yapılan açıklamada, IŞİD’le irtibatlı olup saldırı hazırlığında olan 17 şahsın yakalandığı bildirildi.

Süleymaniye Asayişi’nden yapılan açıklamada, alınan istihbaratın ardından zanlıların takibatının başladığı bildirilerek, Süleymaniye, Çemçemal, Tekye ve Barega’da düzenlenen operasyonlarda yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, yakalananların 2 grup olduğu ve bunlardan ilkinin Peşmerge’nin bazı üst düzey subaylarına ve önde gelen din adamlarına suikast düzenlemeyi planladığı belirtildi.

Polis, IŞİD’lilerden 7’sinin Süleymaniye'de yakalandığını belirterek, "Teröristlerden 7’si sosyal ağlar üzerinden IŞİD’in terörist eylem ve faaliyetlerinin yaygınlaştırılması çağrısında bulunuyordu. Bu kişiler organize olduktan sonra önce Kürdistan Peşmerge Güçleri'nden Qazi Fatih Şarıstani, Serdar Serdar, Tevger Rizgar Hemasalih ve Baban Taha'yı öldürmeyi ve birçok parti üssünü havaya uçurmayı planlamışlar” açıklamasını yaptı.

IŞİD’li önde gelen teröristlerden Akam Bahaddin’in başka şüphelilerle birlikte vaiz Fatih Şaristini ve Peşmerge yetkililerine Süleymaniye çarşısında suikast düzenleyip kaçmayı planladığının bildirildiği açıklamada, şüphelilerin silah ve paraları eylemlerini gerçekleştirmeye çalıştığı sırada, güvenlik güçlerinin onları tutuklamak için harekete geçtiği belirtildi.

Açıklamada, bu sırada çıkan çatışma Ahmed Şevket isimli vatandaşın yaşamını yitirdiği kaydedilirken, Akam Bahaddin ve diğer şüphelilerin yakalandığı ifade edildi.