Kürdistan Başbakanı Barzani'den koronavirüs açıklaması

Kürdistan Başbakanı Barzani'den koronavirüs açıklaması

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, coronavirüsle mücadele ve alınan tedbirlerle ilgili vatandaşlara seslendi.

“Bizim, vatandaşlarımıza karşı, vatandaşlarımızın da kendilerine ve başkalarına karşı sorumluluğu var” diyen Başbakan, hükümet olarak her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.

Şimdiye kadar alınan tedbirlere uymalarından dolayı vatandaşlara teşekkür eden Başbakan, coronavirüsle mücadele kapsamında hem dış ülkelerle hem de ülke içinde seyahatlere kısıtlama getirdiklerini vurguladı.

Başbakan, “İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, polis ve asayiş güçleri, ilgili tüm kurumlara ve bu zorlu süreci atlatabilmek için canlarını tehlikeye atan sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nde 28 yeni tip coronavirüs vakasının bulunduğunu ve virüs kaynaklı bir vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Yaşamını yitiren vatandaşın yakınlarına bağsağılığı, hastalara da acil şifalar dileyen Başbakan, vatandaşlardan Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere uyulmasının önemine dikkat çekti.

Başbakan, vatandaşlara ellerini sıkça yıkamaları ve gereksiz temaslardan kaçınmaları uyarısında bulunarak, “Coronavirüs şüphesi taşıyan vatandaşlarımızın 122 numaralı hattı arayarak ilgili kurumlarla ileteşime geçmesi son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Coronavirüs salgının çok ciddi bir tehlike olduğunu ifade eden Başbakan, “Ancak sizin de bildiğiniz gibi, daha önce onlarca kez baskı, terör ve diktatörlük gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldık ve neticede bunların üstesinden gelmeyi başardık. Coronavirüs tehlikesini de birlik beraberlik içerisinde, tedbirlere uyarak atlatacağız” şeklinde konuştu.

Hükümet kurumlarının denetleme faaliyetlerine devam edeceğini belirten Başbakan, vatandaşların sağlığının kendileri açısından en önemli öncelik olduğunu vurguladı.

Salgının Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisine etkilerini sınırlı tutmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstermeyi sürdüreceklerini ifade eden Başbakan, tüm siyasi taraflardan hükümete gerekli tedbirlerin uygulanması konusunda destek çağrısında bulundu.