Suriye ordusuna büyük darbe: En az 21 asker öldü

Suriye'nin Hama vilayetinin kuzeyinde, İdlib yakınlarında Suriye ordusuna ait mevzilere saldırı düzenlendi. En az 21 askerin öldüğü belirtilen saldırıyı Ensar El-Tevhid isimli cihatçı grup üstlendi

Suriye ordusuna büyük darbe: En az 21 asker öldü

Suriye'nin Hama vilayetinin kuzeyinde, İdlib yakınlarında Suriye ordusuna ait mevzilere saldırı düzenlendi. En az 21 askerin öldüğü belirtilen saldırıyı Ensar El-Tevhid isimli cihatçı grup üstlendi.

Suriye’de El Kaide örgütüne bağlı Ensar El-Tevhid isimli cihatçı grup, İdlib vilayeti yakınlarında Suriye ordusuna ait Massasnah kontrol noktasındaki hedeflere düzenlenen saldırıyı üstlendi.

Suriye devlet medyasına konuşan bir ordu yetkilisi, Hama’nın kuzeyinde düzenlenen saldırıda ölen ve yaralanan askerler olduğunu söyledi.

Bağımsız kaynaklar bir kaç saat süren çatışma sonucunda en az 18 Suriye askerinin öldürüldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu aktarırken, Ensar cephesinde de ölü ve yaralıların bulunduğunu dile getirdiler.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırıda “21 Suriye askeri ile beş Ensar El-Tevhid üyesinin öldürüldüğünü” öne sürdü.

Saldırı, altı ay önce bölgedeki gruplar arasında varılan ateşkesten bu yana en ölümcül olay olarak niteleniyor. İdlib’de Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) ve diğer silahlı gruplar arasında aralıkta başlayan çatışmalar, ocak ayında ateşkesle sonuçlanmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye 17 Eylül’de İdlib konusunda varılan mutabakata sadık kalması çağrısında bulunuyoruz” demişti.