Suriyeli Kürtlerinden Avrupa Konseyi'ne çağrı

Suriyeli Kürtlerinden Avrupa Konseyi'ne çağrı

Suriye’deki Kürt partiler "IŞİD sonrası demokratik bir Suriye" için, üyeleri arasında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa Konseyi’nden destek istedi.

Strasbourg’da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi genel kurul oturumları paralelinde Avrupa Konseyi binasında parlamenterler ve gazeteciler için "IŞİD Sonrası Suriye'nin Geleceği: Tartışılan Yönetim Modelleri" başlıklı bir "yan etkinlik" düzenlendi.

Moderatörlüğü HDP Avrupa kurumları temsilcilerinden Fayik Yağızay tarafından yapılan toplantıda söz alan Abdülkerim Ömer, Rojava bölgesinde IŞİD’e karşı savaşmalarına karşın "ambargo altında olduklarını, sınırlarının kapalı olduğunu ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduklarını" söyledi. Ömer, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler'i "Suriyeli Kürtlerin demokratik projesini desteklemeye" çağırdı.

"IŞİD'in belini Kobane'de kırdıklarını" söyleyen Ömer, IŞİD sonrası Suriye ve Ortadoğu’da "yeni bir gelecek inşa etmek istediklerini", bu geleceğin sadece "demokratik bir sistem olursa yaşayabileceğini" ve "demokratik konfederalizm yanlısı olduklarını" belirtti.