Tahir Elçi’nin hayatı kitaplaştırıldı

Diyarbakır Baro Başkanı iken 28 Kasım 2015’te Suriçi’nde Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Tahir Elçi’nin hayatı meslektaşı ve arkadaşı Muharrem Erbey tarafından kitaplaştırıldı.

Tahir Elçi’nin hayatı kitaplaştırıldı

Diyarbakır Baro Başkanı iken 28 Kasım 2015’te Suriçi’nde Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Tahir Elçi’nin hayatı meslektaşı ve arkadaşı Muharrem Erbey tarafından kitaplaştırıldı.

Tahir Elçi'nin Cizre’nin Hebler köyünden başlayan ve AİHM'e kadar uzanan zorlu yaşam ve insan hakları mücadelesinin yer aldığı ‘Tahir Elçi Hikayesi’ adlı kitap, 10 Kasım'da İstanbul TÜYAP Kitap Fuarında okurlarıyla bulaşacak.

Yazar ve Avukat Muharrem Erbey tarafından kaleme alınan "Tahir Elçi Hikayesi" adlı kitap, 10 Kasım'da İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bulaşacak. Kitapta, Elçi’nin Cizre’nin Hebler köyünden başlayan ve Avrupa’nın İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar uzanan zorlu yaşam ve insan hakları mücadelesi yer alıyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; bir dosta karşı hissettiği sorumluluğu yerine getirmek istediğini belirten Erbey, “Okur Tahir Elçi’nin hangi şarkıyı dinlediğini, hangi yemeği sevdiğini, kaç defa gözaltına alındığını, ne kadar zor şartlarda okuduğunu, en önemli kişisel özelliklerini, aile hayatını, insan hakları alanındaki mücadelesini, kararlılığını, korkusuzca nasıl mücadele ettiğini öğrenecek” diye belirtti.

 Tahir Elçi’yi tanıyan herkesten, farklı bir Tahir Elçi portresi dinlediğini anımsatan Erbey, “Sevgili Tahir Elçi arkadaşımdı, dostumdu. Birlikte uzun bir süre insan hakları mücadelesi yürüttük. Ben İnsan Hakları Derneği (İHD) başkanıyken birçok davaya birlikte girdik. Öldürüldükten sonra ona karşı kendimde bir sorumluluk hissettim. Yani onu anlatan bir kitabın yazılması lazımdı. Çünkü her gün eşinden, arkadaşlarından farklı bir Tahir Elçi portresi duyuyordum. Sadece avukat Tahir Elçi değil, eş olarak, arkadaş ve dost olarak farklı yönlerini duyuyordum. İnsanlara güven veren, motive eden, insanları gülümseten, Kürtçe şarkılar dinleyen farklı bir Kürt aydını duydum. Onunla ilgili bir çalışmanın yapılması gerektiğini düşündüm. Çünkü yaptıkları hayatı ve mücadelesi unutulmasın. Yeni Tahir Elçiler yetişsin istedim’’ diye konuştu.

 “Tahir Elçi Hikayesi” adlı kitap, 10 Kasımda İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurla buluşacak.