DSG: Gıre Spi ve Sere Kaniye'deki patlamalardan Türkiye sorumlu

DSG: Gıre Spi ve Sere Kaniye'deki patlamalardan Türkiye sorumlu

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Kino Gabriel, Gıre Spi’de dün meydana gelen patlamadan Türkiye’yi sorumlu tutarak, insanları korkutmayı amaçladıklarını belirtti.

DSG Sözcüsü Kino Gabriel, Gıre Spi ve Sere Kaniye’de de meydana gelen patlamalardan sorumlu olduğunu belirtti.

DSG Sözcüsü Kino Gabriel yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’nin, sivil insanların yaşadıkları bölgelerden çıkarıp yerine başka insanları yerleştirerek bölgenin demografisini değiştirmeyi amaçladığını” söyledi.

Gıre Spi ve Sere Kaniye ilçelerinin saldırıya maruz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, “DSG olarak sivilleri hedef alan bu saldırıları kınıyor” ifadelerine yer verildi.

Rojava’nın Gıre Spi ilçesinde bir pazar yerinde meydana gelen patlamada 13 sivilin hayatını kaybetmiş 30 kişi de yaralanmıştı.

Patlamanın sorumluluğunu üstlenen olmazken Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Barış Pınarı Harekâtı neticesinde evlerine ve topraklarına geri dönebilen Tel Abyadlı masum sivillere yönelik bombalı terör saldırısı yapan eli kanlı PKK/YPG’li teröristlerin bu insanlık dışı saldırısını en sert şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer vermişti.